Nazi-Duitsland en de joden Deel 1 en 2

0

Het wereldberoemde tweedelige standaardwerk van de al even wereldberoemde historicus In dit boek in twee delen behandelt Friedländer minutieus en zeer overtuigend de weg naar de Holocaust, de vernietiging van zes miljoen Joden vanaf de machtsovername van de nazis in 1933. De hele, complexe, weg die daaraan voorafging, weet de auteur op zeer indringende wijze te beschrijven. Zich baserend op een immens scala van documenten en een overweldigend koor van getuigenissen - voornamelijk uit dagboeken, brieven en herinneringen - weet hij te verijdelen dat wij de herinnering aan gebeurtenissen die ongehoord en weerzinwekkend zijn, als iets vanzelfsprekends zouden gaan beschouwen. In dit monumentale werk heeft de Holocaust zijn meest alomvattende beschrijving gevonden.

'Dat is wat ik met dit boek beoogd heb: de Holocaust zo te beschrijven, dat de geschiedenis inzichtelijk wordt gemaakt, zonder het onvoorstelbare ervan
teniet te doen.' Saul Friedländer in NRC Handelsblad

'Het is niet mogelijk dit boek genoeg te prijzen (...) het mooiste en beste dat ik ooit las.' Johannes Houwink ten Cate (NIOD)
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
13 april 2016
Uitgeverij
Rainbow
ISBN
9789041789921
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic