Advertentie
Nazi's in Amerika

Nazi's in Amerika

5
Rank 9815 Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Tot voor kort werd altijd gedacht dat de Amerikaanse regering na de Tweede Wereldoorlog slechts enkele nazi-wetenschappers asiel had verleend. De waarheid is echter veel schokkender en werd decennialang verborgen: de CIA en FBI haalden voor hun strijd tegen het communisme honderden nazi's naar Amerika. Daarnaast stonden ze oogluikend toe dat duizenden anderen zich op eigen houtje in de Verenigde Staten vestigden. Als zogenaamde oorlogsvluchtelingen werden ze nauwelijks onderzocht, hun verleden werd eenvoudig gemaskeerd en hun oorlogsmisdaden raakten al snel in de vergetelheid. Zo konden zij weer met een schone lei beginnen.

Eric Lichtblau vertelt in Nazi's in Amerika het schokkende en gênante verhaal van hoe Amerika een veilige thuishaven werd voor Hitlers mannen. Nazi's in Amerika is een spannend, onthullend en goed gedocumenteerd boek.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Laatste editie
04 juni 2015
ISBN
9789402304183 , 9789029090735 , 9789029091404
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (1)

Verrassend gedetailleerd

door: svdvelden 1 like
Een verrassend gedetailleerde beschrijving van de manier waarop Nazi's na wereldoorlog twee werden opgenomen in de VS en hoe ze daar vaak decennialang ongestoord hebben kunnen leven. Eindelijk een boek met nieuwe en boeiende informatie.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook