Nutteloze kennisparadijs

0

De filosoof Seneca schreef:
'Het is natuurlijk veel beter nutteloze dingen te weten dan helemaal niets.' Deze gedachte volgend schreef Martin van Neck voor de Volkskrant de serie 'Het Nutteloze-Kennisparadijs'. In die reeks kwamen allerlei opmerkelijke mensen en zaken voorbij, zoals de man die de ondergang van de Titanic voorspelde en desondanks aan boord ging, de kunstschaatssters van 1936 en de belangstelling van de nazitop voor hen, de ondergang van de dodo, de achter-grond van vrijdag de dertiende, de ontsnappingen van Alcatraz, het ontstaan van de hit 'Mrs. Robinson' van Simon en Garfunkel, de top tien van doodsoorzaken van papegaaien en de generaal die niet kon schieten. In dit boek zijn de beste afleveringen gebundeld en aangevuld met een twintigtal speciaal voor dit boek geschreven, veelal wat langere afleveringen, zoals over de tragische levensgeschiedenis van de eerste mevrouw Einstein, over de jonge jaren van Mark Twain en over Hiram Bingham III, de man die model stond voor Indiana Jones.
Bert Wagendorp:
'Martin van Neck is de goeroe van de nutteloze kennis. Hij leert ons dat nutteloze kennis de enige kennis is waar je echt wat aan hebt. Je wordt er een beter mens van, veel gelukkiger ook, en er valt nog eens iets te lachen.'
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
26 oktober 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045012209
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic