Oase in een miljoenenstad

1

Nergens in Nederland passeren dagelijks zoveel mensen als op Schiphol, gemiddeld zo'n 150.000 passagiers. Vaak aan het begin of het einde van een lange reis, met afscheid en weerzien. Niet verwonderlijk dat zich op Schiphol regelmatig situaties voordoen waarin mensen zich verloren voelen, niet weten hoe het verder moet of om andere reden pastorale hulp nodig hebben. Daarvoor staat het Luchthavenpastoraat klaar, al veertig jaar.
Dit boek geeft een levendig beeld van het Luchthavenpastoraat. De auteur liep mee op Schiphol en sprak met pastores, vrijwilligers en bestuurders. Het resultaat is een boeiende bundel verhalen van op en over de grens, van slachtofferschap en zelfredzaamheid, van onderuit gaan en weer opstaan. Verhalen over hoe het ooit allemaal begon, over gebedsplekken in de bagagekelders, het mortuarium en het Leger des Heils...
Ervaar het Luchthavenpastoraat!
Ellen Kok (1964) is auteur en ouderenpastor in Purmerend (PKN).
Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Ondersteuning Luchthavenpastoraat Schiphol (www.luchthavenpastoraat.nl) ter gelegenheid van hun veertigjarig bestaan en stond onder eindredactie van Wina Hordijk-van der Zwaag.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
25 juni 2015
Uitgeverij
Boekencentrum
ISBN
9789023970293
Bestel dit boek vanaf  €12,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic