Onder de ombu-boom

285

Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2 Top25's 18 Hebban 1000 208

Sofia Solanas is de dochter van de rijke Argentijnse paardenfokker Paco Solanas en een Iers plattelandsmeisje, Anna Melody O’Dwyer. Met haar mengeling van Argentijns en Iers bloed is Sofia niet bepaald een dame. Haar wildheid en haar schoonheid maken haar zeer geliefd bij iedereen, behalve bij haar moeder. De levenslustige en vrolijke Sofia botst vaak met de diepgelovige Anna, die in alles de wil van God ziet.

Sofia is dol op paardrijden en heel bedreven in de edele polosport - een sport voor mannen. Zij speelt vaak met haar broers en neven. Santi, de zoon van Paco’s broer, vindt haar erg amusant. Haar ongetemdheid en haar plotselinge uitbarstingen maken haar heel anders dan andere meisjes. Tussen Sofia en Santi groeit meer dan vriendschap, en meer dan een familieband… Maar ze weten beiden dat, hoewel zij wellicht voor elkaar bestemd zijn, zij elkaar nooit zullen krijgen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Karien Gommers , Hanneke van Soest
Laatste editie
19 juni 2018
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022529232 , 9789022534557 , 9789022537787 , 9789078980438 , ...


Artikelen over Onder de ombu-boom

  Meer artikelen


Door lezers

Feelgood Club / Met stip op 1 in de bestsellertop 60
13 april 2018 7 reacties
Passie voor letteren / Yes! over de helft.
21 juni 2016 32 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (7)

Romantisch verhaal spelend in Argentinie

door: MoniqueH 1 like
Een typisch boek van Santa Montefiore, liefde, verdriet en onmogelijkheden die toch op 1 of andere manier samen komen in een mooi verhaal. Ik kon in het begin niet echt in het boek komen, waarom geen idee, maar uiteindelijk kwam het helemaal goed. Sofia Solana groeit op op een ranch in Argentinie...

Meeslepen verhaal

door: Lizzie 1 like
Het verhaal van Sofia heeft me echt bij mijn adem gegrepen. Ik vond dit boek een echte pageturner en is een van mijn favorieten geworden. Had al verschillende boeken van deze schrijfster gelezen, maar deze overtrof toch al haar vorige boeken. Hoe deze schrijfster de landschappen, de gevoelens van...
ebook

Onder de ombuboom is een prachtig romantisch verhaal.

door: Ingrid Verschelling 1 like
Read in March, 2011 Santa Montefiore (1970) debuteerde met Onder de ombu-boom. In de jaren negentig woonde ze in Buenos Aires, de geboorteplaats van haar moeder. Daar schreef ze dit debuut. Sofia Solanas wordt geboren als dochter van Paco Solanas in Argentinië. Haar oom Alejandro fokt pony ‘s...

Recensie Onder de ombu-boom

door: Natasja Toorn 1 like
Mijn eerste kennismaking met Santa Montefiore,op aanraden van andere lezers. Ik vond het een prachtig boek,en een heerlijke schrijfstijl. Alle personages worden zo mooi beschreven,maar ook de landen. Een boek met zoveel liefde en verdriet. Het blijft je ook vanaf het begin in zijn greep houden. Het...

Recensie Onder de ombu-boom

door: Margreet 1 like
In het begin had ik wat moeite om me in te leven in de karakters. Ik vond het allemaal vrij oppervlakkig geschreven. Pas toen het dramatisch werd, kreeg het verhaal meer body en liet het me niet meer los. De moeite van het doorzetten waard.

Recensie Onder de ombu-boom

door: lente 1 like
Lang geleden gelezen, maar ik vond het heel romantisch en dramatisch, veel tranen erbij geplengd. Mooie omschrijving van het Argentijnse leven op de pampa.

Recensie Onder de ombu-boom

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Dit is het tweede boek van Santa Montefiore wat ik heb gelezen. Het vlinderkistje was de eerste. Dit blijft toch haar beste. Mooie beschrijvingen van landschappen en genoeg spanning en romantiek zodat het blijft boeien. En een heel ander einde dan je zelf verwacht. Kortom: LEZEN!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic