Ontdekken wat je kind écht nodig heeft

0

Kinderen willen de hele dag van alles, maar niet alles wat een kind wil, is ook goed voor hem. Hoe stel je als ouder paal en perk aan moeilijk gedrag en ontdek je samen met je kind wat hij op dat moment werkelijk nodig heeft? Hoe kun je tegelijkertijd fair zijn en voet bij stuk houden? Wat kun je doen om te voorkomen dat alledaagse conflicten uitgroeien tot een crisis? En als het toch op een crisis uitloopt – welke mogelijke oplossingen zijn er dan?
Al deze vragen beantwoordt Annette Kast aan de hand van heel concrete situaties die aan de orde van de dag zijn met kinderen vanaf twee jaar. Met speciale tips voor kinderen met een sterke eigen wil , drukke kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren, en verlegen, angstige kinderen. Ook vind je adviezen over problemen bij slapen, eten en zindelijk worden. Een praktisch boek voor ouders die hun kind alles willen geven wat hij nodig heeft, maar niet alles wat hij wil.
Annette Kast is psychologe en gedragstherapeute. Sinds 1991 heeft deze moeder van drie kinderen haar eigen praktijk als kinder- en gezinstherapeute. Eerder verscheen bij Scriptum haar boek: Ieder kind heeft grenzen nodig (3e druk).
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
198
Laatste editie
14 december 2010
Uitgeverij
Scriptum
ISBN
9789055946662
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic