Onthullingen van een terrorist

0

ONTHULLINGEN VAN EEN TERRORIST
is een als een historisch rapport geschreven boek, waarin de auteur, Charles Destrée, geboren 13 mei 1926 als eerste zoon van het doktersgezin Destrée-Landwehr in het doktershuis in Sint-Pancras, bij Alkmaar had het geluk zich vanaf al zijn 5e jaar bewust te zijn van de namen en betekenissen zoals kapitalisme en communisme, en Roosevelt, Hitler, Dostojevski en Menno ter Braak.
Sinds zijn 14e en tot zijn 19e jaar ervoer hij de Nazi-Duits/Oostenrijkse bezetting. Vanaf 5 december 1943 raakte Destrée via diens vader in het daadwerkelijk verzet. Eind juli 1945 werd hij, als alle andere verzetsstrijders, zonder de minste nazorg in een hoek getrapt. Dat herhaalde zich in augustus 1948, toen hij als oorlogsvrijwilliger tegen Japan, met alle andere soldaten van het IVe Bataljon Stoottroepen na 2 jaar en 4 maanden vanuit Indonesië in Nederland terugkeerde.
Tijdens zijn 25-jarig historisch onderzoek naar wat de aanleiding zou hebben kunnen zijn van die poging tot arrestatie van zijn vader en hemzelf op 25 april 1945, moest hij tot zijn de stuipen op het lijf jagende, gruwelijke ontdekking komen dat niet alleen die Nazi-Duits/Oostenrijkse bezetter - maar ook koningin Wilhelmina en haar familiale omgeving - ja zelfs het Geallieerd Opperbevel, de familie Destrée beschouwde als ‘communistische terroristen’. Sindsdien - en tot zelfs nog op vandaag - wordt iedereen die niet ‘politiek correct’ is, nog steeds beschouwd als te liquideren ‘communistisch terrorist’.
Voor wie dit boek heeft gelezen, zal het voortaan duidelijk zijn hoe de Oranjefascistische vork aan de kapitalistische steel zit. Waarmee eindelijk is voldaan aan de absolute noodzaak om in plaats van het privé-belang te dienen - nu eindelijk het Algemeen Belang wordt gediend.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
25 april 2016
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789085484059
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic