Onzeker bestaan

0

Will Tinnemans en Chris de Bode (fotografie)
Onzeker bestaan
Leven aan de rafelrand van de arbeidsmarkt
Profiteren mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt ook mee van de globalisering? Honderdduizenden mensen in Nederland leven niet van een uitkering, maar sprokkelen met hard werken een karig inkomen bij elkaar. Hun arbeidsomstandigheden zijn belabberd en van hun loon kunnen ze niet fatsoenlijk leven. Ze werken op onmogelijke tijden. Sommigen hebben zelfs twee banen. Ze hoppen van het ene tijdelijke contract naar het andere, weten vandaag niet of ze morgen nog werk hebben. Ze liggen wakker omdat hun kinderen niet op zwemles kunnen, voelen zich mislukt omdat ze ook weleens CalvŽ–pindakaas willen kopen in plaats van een B–product van de Lidl of de Aldi. Hun leed blijft voor de doorsnee–Nederlander verborgen. Onzeker bestaan vertelt het verhaal van twintig mensen die de kracht hebben om aan de rafelrand van de arbeidsmarkt hun hoofd boven water te houden.
'[Tinnemans en Banning] zijn een beetje van hun onderwerp gaan houden, lijkt wel.' AD
'Hoe een van oorsprong simpel idee kan uitmonden in een groots verhaal. Want dat is het geworden.' de Volkskrant
Will Tinnemans is schrijver, mediatrainer, eindredacteur en dagvoorzitter. Hij schreef onder andere voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Intermediair, en werkte enkele jaren voor de VPRO.
Chris de Bode is documentair fotograaf. Zijn vaak sociaal betrokken werk wordt wereldwijd gepubliceerd en ge"xposeerd. Hij won o.a. de World Press Photo Award en de Zilveren Camera.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
06 mei 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805848
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic