Oorlog in foto's

0

Aan de hand van talloze zeldzame, nooit eerder gepubliceerde foto's, onthult Ian Baxter schokkende informatie over de mensen achter de concentratiekampen ten tijde van WOII. Wie waren deze menselijke martelwerktuigen, zowel mannen als vrouwen, die de kampen bestuurden en de straffen uitvoerden? Vast staat dat zij hebben bijgedragen aan een van de grootste misdaden tegen de mensheid in de wereldgeschiedenis. Door de beelden en woorden in dit nieuwe deel in de Oorlog in foto's-serie, dringt zich de ijskoude, gruwelijke waarheid aan de lezer op.
Want in veel opzichten waren deze monsters ook gewone mensen. Rudolf Hess, de commandant van Auschwitz, was een echte gezinsman en een uitstekend gastheer - en toch was hij verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. Anderen, zoals Amon Goeth en Josef Kramer, waren persoonlijke pleitbezorgers van geweld en terreur, en hadden echt plezier in hun wrede bezigheden. Ze waren competitief, wilden de beste 'resultaten' boeken. Natuurlijk volgden ze orders van bovenaf op, maar ze hadden er ook geen enkele moeite mee om hun werk, op eigen initiatief, nog een slagje barbaarser uit te voeren.
Elk bezet land in Europa kreeg te maken met de 'Endlösung'. Ondanks het feit dat talloze nazi's veroordeeld zijn, blijven de littekens van hun gruwelijke misdaden onuitwisbaar. Voor miljoenen kwam gerechtigheid te laat, maar hun leed mogen we nooit vergeten. Oorlog in foto's: Concentratiekampcommandanten werpt nieuw licht op de Holocaust en draagt krachtig de boodschap uit dat de mensheid deze gruwelijkheden nooit mag vergeten.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
16 november 2015
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045318684

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic