OOrlogsjaren te Hulst

0

Met hart en ziel heeft Piet dit boek geschreven. De driejarige vrucht van zijn arbeid mag er absoluut zijn. Het is een relaas over herinneringen, belevenissen en ervaringen tijdens WOII. Hoe hij als kleine jongen overleefde met zijn vader, broer en zussen, familie en vrienden tijdens de oorlog te Hulst. Moeder was hen reeds in de bloei van haar leven ontnomen.

Piet is erg trots op zijn ouders die tijdens de oorlog onderdak gaven aan Henk van Rijn, de familie Verkruijsse en Rob en Carla Broug. Als de dag van gisteren vertelt hij hun verhaal. Via onder andere George Sponselee en Eddy Taelman kwam Piet aan waardevolle informatie over Hulstenaren die als dwangarbeider weggestuurd werden. George De Kock, Emile Burm, Peet Blommaert, Piet Berkelmans, Johannes Gerrit Jansen en vele anderen hebben afschuwelijke ontberingen ondergaan.

Verder schrijft Piet over meer dan 50 toenmalige buurtbewoners in Hulst: wie ze waren, wat ze deden en wie hij persoonlijk goed kende. Dit is een erg boeiend verhaal over de tijd van toen.

Piet Lampo is een Hulstenaar in hart en nieren en werd op 9 januari 1932 geboren in de Zandstraat 77 te Hontenisse, buurtschap Schuddebeurs. Met Marja Herrewegh was hij getrouwd.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
01 juli 2010
Uitgeverij
Lootens Publishing
ISBN
9789081280341

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic