Oud en Nieuw

0

"Wat maakt het toeven in de Oude Kerk zo bijzonder? De werking van de ruimte? (...) Juist die - schijnbaar - overtollige ruimte, die verrassende hoekjes en doorkijkjes maken een wandeling door de kerk zo boeiend en, wat belangrijker is, door de schijnbaar overtollige ruimte wordt de kerk echt kerk." Een kerk waar zeven eeuwen lang is geluisterd, gebeden en gezongen. Tot op de dag vandaag wordt er de lofzang gaande gehouden, elke zondag weer. In de dienst van Schrift en Tafel, tijdens getijdengebeden. Op oude en nieuwe teksten, oude en nieuw geschreven melodie aloude en hedendaagse kerkmuziek.
Deze bundle artikelen over vernieuwingen in liturgie en kerkmuziek die de laatste tijd over de 700 jaar Oude Kerk in Amsterdam zijn verschenen, werd samengesteld door Els van Swol, scriba van de Oudekerkgemeente, met medewerking van Adriaan Soeting, emeritus-predikant en gastvoorganger in de Oude Kerk.
Hierbij werd geput uit Quadraatschrift, een periodiek waarin jarenlagn onder meer over de in de Oude Kerk beproefde liturgie en kerkmuziek uit eigen huis is gepubliceerd.
Daarnaast werden speciaal voor deze bundel nieuwe bijdragen geschreven die de achtergrond van deze artikelen schetsen. Tezamen geven de oude en nieuwe artikelen voor iedere ge eresseerde in liturgie en kerkmuziek van nu een boeiend doorkijkje in de keuken van de Amsterdamse Oude Kerk.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
89
Laatste editie
03 maart 2007
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051794939
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic