Over Amerikaanse bedrijven, Nederlandse kornuiten en Hitlers oorlog

0

Oorlog is een gecompliceerd gebeuren, "goed" en "kwaad" lopen vaak nauwelijks herkenbaar door elkaar. Dit geldt ook voor de gebeurtenissen die tot zo'n oorlog leiden.
In Amerikaanse ondernemers, Nederlandse kornuiten en Hitlers Oorlog worden de netwerken tussen Amerikaanse en Duitse bankiers, ondernemers, politici en wetenschappers ontrafeld. Netwerken die de catastrofe van de Tweede Wereldoorlog mogelijk hebben gemaakt.
In het boek wordt de nauwe relatie blootgelegd die tussen de netwerken heeft bestaan. Het beschrijft hoe ze hebben kunnen ontstaan en wie er toe hoorden. Het boek houdt zich bezig met vragen als: was het wel zo vanzelfsprekend dat de Verenigde Staten geen fascistisch land is geworden. Wie verdiende er eigenlijk aan de Hitlers oorlog? Zijn scheikundigen echt zo naïef? En, is de I.G. Farben wel echt geliquideerd of wachten ze daarmee tot alle overlevenden van de concentratiekampen overleden zijn? Jurgens' studie leert ons een beetje beter te begrijpen waarom de wereld van vandaag er uitziet zoals ze er uit ziet.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
24 januari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789059117754

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic