Over de shoah die nooit voorbij gaat

1

OVER DE SHOAH DIE NOOIT VOORBIJ GAAT (familie)historie. Oorlogen en rampen ervoor en nadien. Vrede een UTOPIE. De Shoah niet de eerste genocide. Pogroms door de eeuwen heen. Geschiedenis niet alleen SHOAH ook andere KZ. ervaringen. Mijn leven getekend door Hitler, al ben ik in 1946 geboren. Voorwaarts en niet vergeten. Socialistisch strijdlied. Ik was en ben gebleven een bange rode joodse Amsterdammer. De zeer slechte hulpverlening. Trauma op trauma. Stukje Japanse bezetting. Interviews met Odo Croiset (mijn vader). Gevangenschap. Illegaal drukwerk. Correspondentie tussen Dhr. M.J.Cohen en mij. Materiaal Amsterdams Museum, Museum Flehite. Kz's. Yad Vashem (Yom Hashoa Poster D. Giladi). MW. G.Verbeet. E.v.a. De ondergang naar J. Presser, die het egodocument invoerde. Einde van een tijdperk, maar niet van Erich Salomon. Er zijn meer Russen omgekomen dan joden, toch zal ondanks voornoemde feiten WO II altijd in het teken van de Shoah staan. 14 boeken in 7 jaar tijd. Problematiek als inspiratiebron. Er is een film over mijn leven gemaakt (het topje van de ijsberg) door de cineast Willy Lindwer. Getekend en geketend voor het leven. HAMARTIA.
WO II eist hier nog een tol.
Manja Croiset
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
204
Laatste editie
21 oktober 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402111903 , 9789402118339

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 33,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 33,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Huis Clos, het is beter jong te sterven, dan lang te lijden

door: Truusje Truffel leest 2 reacties 1 like
'Onverwerkt verleden tijd' -Manja Croiset Huis Clos, het is beter jong te sterven, dan lang te lijden Een paar maanden geleden kreeg ik het boekMijn Odyssee van Manja Croiset in handen en daar zou ik 'wel eventjes' een recensie over schrijven. Dat pakte echter anders uit dan gepland...... Al...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic