Pratend voorwaarts

0

Dertig jaar geleden begon in het zuiden van Libanon de eerste Nederlandse VN-vredesoperatie. Het bataljon, dat was klaargestoomd voor de Koude Oorlog, kwam terecht in een warme oorlog waarop het niet was ingesteld, waarin het geen partij was en waaraan het geen einde kon maken.
Pratend voorwaarts beschrijft de rol van militaire tolken in het chaotische geheel van Libanezen, Palestijnen, Israëliërs, burgermilities, dorpen en familieclans die elkaar op de meest onverwachte momenten naar het leven stonden. Deze tolken waren vrijwilligers, gerekruteerd uit studenten Arabisch. Pratend voorwaarts is een uniek, van binnenuit geschreven verslag en een belangrijke aanvulling op de officiële geschiedschrijving van de eerste grote Nederlandse vredesmissie. De uitgave kwam tot stand met medewerking van Thomas Milo, evenals Eildert Mulder militair tolk tijdens de eerste Nederlandse VN-vredesoperatie in Libanon.
Met een voorwoord van J.M.H.M. Steenaert
Voormalig derde commandant Dutchbat, Unifil
Brigadegeneraal der Grenadiers b.d.
Adjudant i.b.d. van Hare Majesteit de Koningin
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
28 april 2017
Uitgeverij
Boekencentrum B.V.
ISBN
9789021142524
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic