Prinses van de steppe

2

Sasja, de dochter van de koning van de Sarmaten, is een echte wildebras. Ze kan jagen en vechten als de beste. Net als de andere vrouwen van haar volk. Maar de rij- en schietkunsten van de temperamentvolle Sasja overstijgen alles. En ze staat op haar vrijheid…
Sasja’s vader sluit een verbond met een ander ruitervolk, de Scythen. Samen staan ze sterker tegen hun grootste vijand, de Perzische koning Darius. Die wil zijn wereldrijk vergroten en heeft zijn zinnen gezet op de eindeloze grasvlakten ten noorden van de Zwarte Zee. Om het nieuwe verbond te bezegelen, wordt Sasja uitgehuwelijkt aan de Scythische prins Marit. Sasja is ontembaar en koppig. En Marit wil geen vrouw die zich als een man gedraagt. Of zijn ze allebei te trots om toe te geven aan hun verwarde gevoelens?
Anne Rutyne verkent het uitgestrekte steppelandschap. Met heldere woorden beschrijft ze hoe Marit en Sasja elkaar steeds opnieuw aantrekken en
weer afstoten. Maar de Perzische vijand loert, en gevaar is niet ver weg. Een spannend verhaal vol avontuur, actie en romantiek.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
01 juli 2003
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080638
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic