Reis naar de Spaanse Burgeroorlog

0

Oorlog is niet alleen maar soldaten die op elkaar schieten, er zitten ook allerlei andere kanten aan - dit boek gaat over zo'n andere kant.
In februari 1937 vertrekt het schip de Andra voor een reis naar de noordkust van Spanje. Aan boord bevinden zich wapens en munitie, bestemd voor de republikeinen die in de Spaanse Burgeroorlog vechten tegen de fascisten onder leiding van generaal Franco.
Het schip bereikt na allerlei problemen onderweg uiteindelijk Spanje en lost de lading. Maar als men de haven weer verlaat wordt het schip opgewacht en gekelderd - twee bemanningsleden komen hierbij om het leven. De rest wordt gevangen gezet en gaat twee maanden van onzekerheid over hun lot tegemoet. Executie of vrijlating, wie zal het zeggen?
Het is geen fictief verhaal - mijn opa, die als matroos mee voer, hield er een dagboek over bij. Vanaf het vertrek uit Rotterdam tot aan de uiteindelijke thuiskomst bijna vier maanden later.
Het wrak van de Andra ligt tot op de dag van vandaag voor de kust van Spanje, een stil monument van de waanzin van een oorlog.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
328
Laatste editie
08 juni 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402125658 , 9789402150551

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic