Rijssen in tomeloze vaart...

0

In tomeloze vaart...

Dit fotoboek geeft een beeld van zo'n dertig jaar Rijssen in een notendop.
Dertig jaar onstuimige groei, dertig jaar sloop en bouw, dertig jaar nieuwe ontwikkelingen.
In deze periode kwamen er ruim 9000 inwoners bij. Centrum en woonwijken werden 'opgeschoond'. Onbewoonbaar verklaarde woningen en bedrijfspanden verdwenen uit de wijken. Gesloopt en gebouwd werd er in een hoog tempo. Gezinsvervangend tehuis Eben Haâzer werd in deze periode zowel gebouwd als afgebroken. Gerestaureerd werd er bijna niet, een restauratie kostte tijd, en geld.
Er voltrok zich een economische verandering. De 'jute', een eeuw lang toonaangevend, verdween uit Rijssen. De 'bouw' overleefde de crisis en werd de belangrijkste pijler van de plaatselijke economie.

Dertig jaar Rijssen bracht nieuwe ontwikkelingen, zoals de eerste sporthal, het eerste sportgala, de triatlon, de eerste vrouwen in de raad en bij de brandweer, de peuterspeelzaal, schoolwoningen, rolstoelbus, skeelervereniging, fietstunnel en de eerste rotonde.

In dit fotoboek maar een kleine greep uit de vele gebeurtenissen. Een impressie van de dynamische ontwikkelingen in zo'n dertig jaar Rijssen.

31 december 2000. Aan de gemeente Rijssen kwam een eind.
De std Rijssen blijft. Met haar naoberschap, haar werklust, het bloeiend verenigingsleven, het gezellige centrum, het prachtige buitengebied. Met haar tegenstellingen, met haar eigens. En met in 2043 ongetwijfeld een groots feest rond 800 jaar stad.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
06 november 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Kimabo
ISBN
9789490920074
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic