Roekeloos

3

Chrissie Hynde is exact wat een rockster moet zijn: ongelofelijk getalenteerd, charismatisch en onder alle omstandigheden zichzelf. Dit is een rijk, eerlijk, grappig en meeslepend verhaal over haar typische jaren-50-jeugd in Akron, Ohio; the rock-scene in Cleveland (waar alle topbands hun muziek kwamen testen, want ja, Cleveland…); de Vietnam-rellen op Kent State University; Parijs en Londen in de vroege jaren 70; een uniek en intiem portret van de opkomst van de punk; en natuurlijk het bitterzoete verhaal van het succes en de tragiek van The Pretenders. Hynde verontschuldigt zich dat het ‘steeds over drugs gaat’ maar ja, ‘anders begrijp je niks van het verhaal.’
Je gaat erg houden van deze vrouw, die – wegens gebrek aan officiële muziekopleiding – haar eigen maatschema’s bedacht, die het belang van wandelen bezingt, en als geen ander kan uitleggen hoe het eigenlijk komt dat er niet of nauwelijks zoiets bestaat als een Franse band.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
01 december 2015
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038801407 , 9789038801421

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic