Ruimte maken voor verandering

0

Paula Clara Vanes
Ruimte maken voor Verandering
Jezelf coachen op weg naar verandering
In de wereld is alles constant in beweging en onderhevig aan verandering. Sommige veranderingen gaan heel langzaam, zoals de groei van mineralen. Andere veranderingen gaan heel snel, zoals het leven van sommige vlinders, dat op één en dezelfde dag begint en eindigt.
Ook in een mensenleven komen veranderingen voor, niet alleen van binnenuit, maar ook van buitenaf. Sommige veranderingen wil je heel graag en andere helemaal niet, bijvoorbeeld omdat ze je worden opgedrongen op een moment dat het jou helemaal niet uitkomt of op een manier die je helemaal niet wilt. Sommige veranderingen zie je lang van te voren aankomen en andere staan plotseling voor je neus. Sommige veranderingen zijn leuk en aangenaam, andere zijn angstaanjagend of desastreus.
Om veranderingen aan te kunnen, toe te laten of zelfs te omarmen, moet er voldoende ruimte in jezelf beschikbaar zijn. Dit boek is bedoeld om je te helpen deze ruimte te creëren, om daardoor makkelijker om te kunnen gaan met allerlei veranderingen in je leven. Je gaat dit doen door op een heel eenvoudige manier heel kleine verschuivingen teweeg te brengen in allerlei dichtgeslibde denkpatronen, verstarde lichaamshoudingen, vaststaande gewoontes, handelingen en gedrag, én in vastgeroeste overtuigingen (inclusief die over jezelf), kun je dit bereiken.
Bovendien kunnen er door deze kleine verschuivingen openingen ontstaan, waardoorheen onvermoede krachten, kwaliteiten en talenten naar boven kunnen komen die in jezelf verborgen blijken te liggen.
Je wordt in dit boek stap voor stap begeleid om door middel van eenvoudige opdrachtjes op verschillende gebieden van je leven (zoals huis-, tuin- en keukengewoontes, lopen, praten, kijken, schrijven, ademen, bewegen, enz.) - tijdelijk - piepkleine veranderingetjes aan te brengen en te ervaren wat het effect daarvan is op alle facetten van je persoonlijkheid. Je kunt het beste één opdrachtje per dag doen en zo een verrassende ontdekkingsreis maken op zoek naar de ruimte en de verborgen talenten in jezelf om niet alleen alle veranderingen in je leven aan te kunnen, maar ook om eventueel opgedrongen, doch nodeloze, veranderingen van buitenaf als zodanig te herkennen en, indien nodig, te weerstaan.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
119
Laatste editie
22 september 2010
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063789152
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic