Saranga mijn groot leermeester

0

Jacqueline en dochter Ananda, wachten met vreugde op de geboorte van het kleine wondertje wat zich voltrekt in haar buik. Ganga, de vader van de kinderen, die in Nepal woont is op expeditie en is op geen enkele manier te bereiken.
Tijdens de zwangerschap ging alles prima en de bevalling verloopt vlot. Maar zodra Saranga buiten de veilige baarmoeder is krijgt hij moeite met ademhalen. Mama en haar kleine zoon moeten alsnog met spoed naar het ziekenhuis. Een bloedprop in de navelstreng blijkt de oorzaak te zijn, waardoor hij de laatste weken te weinig zuurstof heeft gekregen. Kleine Saranga gaat al na vijf dagen terug naar waar hij vandaan is gekomen. Jacqueline is heel verdrietig, maar tegelijk leert ze heel veel van haar kleine wondertje. Hij helpt haar o.a. om spiritueel verder te komen.
Jacqueline besluit om samen met Ananda naar Nepal te gaan. Herenigd met vader Ganga strooien ze de as van Saranga uit in een bruisende rivier in de Himalaya. Met dit ritueel hebben ze hun verdriet een plaatsje kunnen geven, de pijnlijke leegte blijft.

Jacqueline deelt in dit dagboek haar bijzondere ervaringen, haar gevoelens, wanhoop, pijn,en zeker ook kracht.
Zij laat zien hoe ze Saranga een bijzondere plek in haar leven heeft kunnen geven. Het is een open en vooral persoonlijk boek, met ervaringen die zij graag met anderen wil delen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
227
Laatste editie
16 augustus 2006
Uitgeverij
Mijn Eigen boek
ISBN
9789059740938

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic