Serafima

28

Spots 1
Moskou, 1945. In de straten vieren de Russen hun overwinning opde nazi s. Uit het rumoer klinken plotseling pistoolschoten. Twee tieners, beide in een negentiende-eeuws kostuum, ­wordengeraakt en sterven te midden van de feestvierende menigte. Het blijken kinderen van hooggeplaatste Sovjetleiders te zijn, en leerlingen van School 801, dé Moskouse eliteschool. Is het moord? Eenzelfmoord? Een driehoeksverhouding? Een samenzwering tegen Stalin zelf, of een van zijn eigen meedogenloze intriges?Op Stalins bevel worden alle kinderen van een aantal vooraanstaande families gearresteerd en verhoord. Dit huiveringwekkende onderzoek drijft gezinnen uiteen en zorgt ervoor dat ouders en kinderen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dan komen er twee geheime liefdesaffaires aan het licht die het leven van alle betrokkenen in gevaar brengen.Serafima is een hartverscheurend en onvergetelijk verhaal over liefde, huwelijk, overspel en familie tegen de achtergrond van de turbulente Russische geschiedenis.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Richard Kruis
Laatste editie
07 oktober 2013
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789022568392 , 9789460237515


Door lezers

Feelgood Club / Mannelijke feelgood auteurs
02 mei 2018 17 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (2)

indrukwekkend

door: Marijke Minnes Den Haan 1 like
Ik klap dit boek dicht en denk dit ga ik nog een keer lezen. Moet zeggen dat toen ik ik er mee begon het niet zo n boeiend verhaal vond,het gaat over kinderen van hooggeplaatste Sjovetsleiders die allemaal bij elkaar op een elitteschool zitten.. Het speelt zich al in de periode van Stalin... Ik kon...

Serafima Simon Montefiore

door: Claar van Lieshout 1 like

Ik had de geschiedenis van Serafima door Simon Montefiore niet willen missen,

24 juni 1945, Overwinningsparade Moskou, na afloop worden twee scholieren dood geschoten, alle jongeren in hun nabijheid worden onmiddellijk verdacht.

Door de waanzin van Stalin wordt de bevolking met...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic