Shakespeare off the record

,

0

William Shakespeare is zonder twijfel Engelands grootste schrijver. In de afgelopen vier eeuwen is zijn status als dichter en schrijver symbool geworden voor wat het betekent om een genie te zijn. Zijn woorden hebben ons een middel gegeven om talrijke menselijke emoties uit te drukken.
Shakespeare …off the record brengt de grote meester voor even weer tot leven. Wat voor mens was hij? We volgen hem in een levensechte reis van Stratford-upon-Avon in Warwickshire naar Londen. Hij vertelt over zijn favoriete acteurs, zijn methodes om te schrijven, zijn ambities en zijn relatie met zijn vrouw, kinderen en rivaliserende schrijvers zoals Ben Jonson en Christopher Marlowe. Ook vertelt hij over de kleurrijke, gewelddadige, maar ook verrassend beschaafde wereld waarin hij leefde.
Shakespeare …off the record schept niet alleen een levendig beeld van een man van ongebruikelijke intelligentie en uitzonderlijke creativiteit, maar moedigt de lezer daarnaast aan om zijn werk met een frisse en verrijkte blik te aanschouwen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
28 oktober 2014
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045311739

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic