So seventies (So '70)

3

Lijsten 1

De jaren zeventig mogen dan ver achter ons liggen, ze zijn nog volop aanwezig. Nog elke dag horen we de muziek van toen, films uit die tijd zijn nog regelmatig op tv en thema's als emancipatie, milieu en privacy hebben nog niets aan actualiteit verloren. Veel van wat in de jaren zeventig nieuw was - joggen, de glasbak, het woonerf, de kantoortuin - vinden we tegenwoordig heel gewoon.

Van Abba tot zitkuil: Schreurs neemt de lezer mee naar een periode die tegelijk bijzonder en herkenbaar is. In korte, luchtige teksten beschrijft hij alle mogelijke aspecten van het decennium: muziek, film, literatuur, tv, politiek, religie, relaties, sport, gezondheid, eten, wetenschap et cetera. Daarbij legt hij regelmatig de link met het heden. Wat is er nog over van de trends van toen?

Wat is er sindsdien veranderd? Het staat buiten kijf dat de jaren zeventig in de beeldvorming nog altijd onderbelicht en onderschat zijn. Het was niet het dolgedraaide decennium waarvoor het weleens is versleten. De jaren zeventig waren voor ons land niet alleen kleurrijk en enerverend, maar ook bijzonder relevant. Van de pukkel tot het Rode Boekje voor Scholieren, van Kralingen tot Een van de Acht, de commune en disco, van Ard Schenk tot de artotheek: So seventies is een feest van herkenning voor vijftigplussers - en een genot om te lezen voor mensen die die jaren niet bewust hebben meegemaakt.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
10 september 2016
Uitgeverij
Balans
ISBN
9789460031052 , 9789460031564
Advertentie

Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Onder het genot van een glaasje sherry

Iedereen die van muziek houdt, kent Woodstock en weet uit het hoofd zo een paar groepen en/of soloartiesten op te noemen die daar hebben opgetreden, zoals Santana, Jefferson Airplane, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, The Who, Joe Cocker, Ten years after, Crosby, Stills, Nash & Young en Jimi Hendrix. Iets minder bekend is dat de twee eerstgenoemde bands, aangevuld met...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic