Soep

0

"Dalmeester, drol van een vent, waar zit je?"
In deze hilarische komedie, die voor verschijnen al een cultstatus verwierf, krijgt Buisdorpse soepfabriek Busofa te maken met een lugubere tijdelijke CEO die in een Bugatti rijdt en er aangemoedigd door een ingehuurd adviesbureau voor zorgt dat tientallen medewerkers boventallig verklaard worden en een vrijgekomen etage verhuurd wordt aan een sekte. De kantonrechter moet in twee zaken (waaronder een kort geding tegen het Buisdorps Nieuwsblad) uitspraak doen. Kortom: een feest van herkenning voor wie te maken heeft of ooit had met mensonterende toestanden op het werk en een leerzame les voor jongeren die plannen hebben om te gaan werken.
Reacties op eerder verschenen werk van Martin de Jong:
"De non-conformistische auteur beheerst alle registers van de humor: absurdisme, ironie, satire, verbale slapstick, intelligent zeuren" (NBD Biblion)
"Zijn stijl werd vergeleken met Gerard Reve en Ronald Giphart. Maar eigenlijk heeft De Jong nog het beste de kunst afgekeken van Remco Campert" (7Days)
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
02 februari 2016
Uitgeverij
De Nieuwe Boekhandel
ISBN
9789463187671
Bestel dit boek vanaf  €18,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic