Spaanse spoken

0

Spanjaarden staan erom bekend tot de meest welbespraakte volkeren van Europa te behoren. Waarom wordt er dan over de verschrikkingen van de Spaanse Burgeroorlog gezwegen? Met de ontdekking van massagraven met slachtoffers van Franco's doodseskaders, zestig jaar na het einde van de burgeroorlog, is eindelijk 'het pact van het vergeten' verbroken.
Toen die graven werden geopend, begon Giles Tremlett aan een reis door het hele land - en het recente verleden ervan. Het Spaanse verleden, ontdekte Tremlett, was een kruitvat vol tegenstrijdige opvattingen. Waarom moorden Baskische terroristen? Waarom haten Catalanen Madrid? Droomden de islamistische terroristen die in 2004 de aanslagen in Madrid pleegden van een terugkeer naar het Moorse verleden?
De spoken uit het verleden waren overal.
Tremletts reis leerde hem ook veel over de persoonlijkheid van de Spanjaarden. Houden ze meer van anarchie of van orde? Wanneer slapen ze? Waarom gaan Spanjaarden vaker naar plastisch chirurgen en bordelen, staan ze vaker hun organen af en gebruiken ze meer cocaïne dan andere Europeanen? Om antwoorden op die vragen te vinden moesten vele vreemde, kleurrijke achterafstraatjes worden ingeslagen..
Giles Tremlett is correspondent voor The Guardian. Sinds hij twintig jaar geleden afstudeerde aan Oxford, heeft hij vrijwel ononderbroken in Spanje gewoond en er uitvoerig over geschreven.
'Zeer informatieve, goed geschreven introductie tot het Spanje van na Franco.' - The New York Times Book Review
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
511
Laatste editie
03 augustus 2007
Uitgeverij
Atlas
ISBN
9789045013381

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic