Sporen

0

Een fascinerende zoektocht langs de resten van de Haarlemmermeerlijnen. Bekroond met Cultuurprijs Haarlemmermeer! Nu in herziene derde druk!
Een oud stoomtreintje maakte op oudejaarsavond 1935 zijn laatste rit tussen Leiden, Hoofddorp en Haarlem. Nadat het als een schim in de nacht was verdwenen, uitgewuifd door een verdrietige bevolking, werden de rails vaak snel opgeruimd. Verslaggever Wim Wegman ging ruim zeventig jaar later op zoek naar wat er nog in het landschap is terug te vinden van deze 'Haarlemmermeerlijnen' en deed vele verrassende ontdekkingen.
Hij noteerde bovendien de soms grappige, soms verdrietige, vaak opmerkelijke, maar altijd gepassioneerde verhalen van de bewoners en gebruikers van de overgebleven spoorhuizen in het gebied.
Sporen is een rijk geïllustreerd boek (gebonden, 192 pagina´s) met historische foto's, authentieke tekeningen en originele kaarten.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
188
Laatste editie
23 juli 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Sagesse
ISBN
9789077842041
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic