Talbot House

0

Schuilplaats in de Hel.
De geschiedenis van Toc H kende een bescheiden begin in de modder van Vlaanderen. Het huis dat in Poperinge werd gekocht, werd bijna Church House genoemd, een plaats die vermoeide geesten een korte periode van rust en recuperatie zou kunnen verschaffen. Al snel werd het omgedoopt tot Talbot House als treffende herinnering aan luitenant Gilbert Talbot, de broer van Neville. Ze waren beide zonen van een vooraanstaand Anglikaans bisschop. Gilbert was gesneuveld in de zomer van 1915 bij Hooge Chateau voor Ieper.
Met dit werk heeft hij de atmosfeer van Talbot House en Toc H op treffende wijze gevat en zijn lezerskring zou moeten getuigen van succes door deze fraaie prestatie. Het gaat hem om de sfeer van een plaats waar de modderige, verschrikte jonge soldaten een andere wereld konden proeven, en die voor hun vermoeide geesten een kortstondig en rustig intermezzo vormde, al was het dan maar voor een paar korte, maar aangename uren.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
16 juli 2006
Uitgeverij
Agora/ De Krijger
ISBN
9789058681331
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic