Te gast in Iran

0

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking.
Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die een massa tips bevatten voor je reis naar Iran. Onderwerpen die aan bod komen zijn de invloed van de strikte islamitische leefregels op het dagelijks leven, de situatie van vrouwen en de perspectieven voor jongeren. Daarnaast Iraanse humor, de nationale rouwperiode Moharram, het wel en wee van de bazaar en zurkhaneh, een populaire sport in Iran. De reisreportages brengen je naar de vuurtempel van de eeuwenoude Zoroastriërs in Yazd, de ruïnes van Persepolis, het heiligdom van Imam Reza in Mashhad en het onrustige Iraans Koerdistan.
De rubriek 'reisinformatie' helpt je verder met tips voor de meest voorkomende noden. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een woordenlijstje Farsi en een lijstje met boekentips.
Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Iran willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk van het land wil krijgen, zal met deze 'Te gast in' een schat aan informatie ervaren.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
31 juli 2009
Uitgeverij
Informatie Verre Reizen V.O.F.
ISBN
9789460160103
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic