Te gast in Myanmar

0

TE GAST IN Myanmar, 1ste druk september 2013, ISBN 978 94 6016 042 4
Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er wonen, werken of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking.
Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die een massa tips bevatten voor je reis naar Myanmar. Onderwerpen die aan bod komen zijn de impact van de democratische hervormingen, het belang van religie en astrologie, informatie over gewoonten en omgangsvormen, gebruiken rond eten en enkele typische gerechten. Er wordt ingegaan op de betrekkingen tussen Birma en Hollandse kooplieden in de tijd van de VOC. En hoewel de overheid duurzaam toerisme niet stimuleert, zijn enkele pioniers bij Kalaw een opvangkamp voor zieke en bejaarde olifanten gestart. De reisreportages bieden je een kijkje achter de schermen in toeristische hot spots als Yangon, Mandelay en Bagan. Bij het Inlemeer gaan we op bezoek bij de Pa-O, een etnische minderheid die tot de jaren negentig in opstand was tegen het toenmalige regime. In het zuidelijk gelegen Mawlamyine gaan we op de fiets naar het beroemde meditatieklooster van Pa-Auk. En in Yangon zijn we getuige van het Waterfestival, een megaspektakel waarbij alles en iedereen drijfnat wordt gespoten.
De rubriek 'reisinformatie' helpt je verder met tips voor de meest voorkomende noden. En voor wie zich verder wil ori?nteren is er een lijst met boekentips.
Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Myanmar willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft in dit land en in korte tijd een goede indruk van het land wil krijgen, zal met deze 'Te gast in' een schat aan informatie ervaren.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
04 september 2013
Uitgeverij
Informatie Verre Reizen VOF
ISBN
9789460160424 , 9789460160424

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic