Tijger van jade

1

De wereldpolitiek is in een cruciaal stadium aangekomen: de Westduitse en de Russische regeringen onderhandelen koortsachtig over een verdrag dat de twee Duitslanden weer tot één staat moet smeden en de Berlijnse muur overbodig zal maken.

In Hong Kong verklaart een Chinese spion naar het Westen te willen overlopen. Voor een gigantisch bedrag is hij bereid zijn vaderland te verraden en waardevolle informatie te verkopen.

Kenneth Aubrey en de Engelse inlichtingendienst vermoeden geen enkel verband tussen beide gebeurtenissen, totdat de Chinees onthult dat Zimmermann, de grote man achter het Duits-Russische verdrag, in werkelijkheid dubbelspion is.
Als de Chinees inderdaad de waarheid spreekt en het verdrag wordt gesloten, is een wereldramp onvermijdelijk.

Met de moed der wanhoop bindt Aubrey de strijd aan met de klok en reist in koortsachtig tempo van Hong Kong naar Oostenrijk en Duitsland, op zoek naar de waarheid, maar bovenal op zoek naar zijn eigen verleden, naar 1940, toen hij Zimmermanns gevangene was...

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 1982
Uitgeverij
Reed Business
ISBN
9789010051424

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic