Tijgerlelie

,

18

Tijgerlelie
Danique Gimbrère en Anne Swartjes

Tijgerlelie is het romandebuut van twee jonge, Nederlandse auteurs: Danique Gimbrère (1993) en Anne Swartjes (1993). Van jongs af aan verslinden zij boeken. Danique schrijft gedichten en publiceert deze op internet waar ze door de lezers met veel sterren bekroond worden. Anne’s interesse gaat naast literatuur ook uit naar film en en fotografie. Samen schreven ze een spannend verhaal: Tijgerlelie, een schitterend debuut van twee jonge meiden.

Carter Johnson, 18 jaar oud, heeft het allemaal: populariteit, uiterlijk en een school vol medeleerlingen die hem bewonderen. Genietend van zijn positie in het middelpunt van de belangstelling gaat hij grappenmakend en zelfverzekerd door het leven, totdat de adembenemend knappe nieuwkomer Lily Jones zijn pad kruist.
Wanneer Lily de perfecte wereld van Carter omver dreigt te werpen, doet Carter zijn uiterste best om dit te voorkomen. Als blijkt dat dit nergens voor nodig is, gaat Carter op zoek naar de ware reden van Lily’s gedrag en ontdekt dat zij een vreselijk geheim met zich meedraagt, dat zijn leven voorgoed zal veranderen.

‘Ik heb altijd gedacht dat wetenschap iets is waarop we kunnen vertrouwen, ik had er niet verder naast kunnen zitten.’

Tijgerlelie is een jeugdroman over vriendschap en innerlijke reflectie.

14+
Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
22 oktober 2010
Uitgeverij
GheringBooks
ISBN
9789078839101 , 9789078839095
Advertentie

Lezersrecensies (4)

Origineel

door: LauLauBooks 1 like
Ik heb dit boek ooit gelezen voor een boekbespreking en ik vond het zo mooi boek dat ik het daarna nog een paar keer heb gelezen. Ik lees niet vaak een boek geschreven door een Nederlandse schrijver. Ik heb geen idee waarom dat zo is, dus als je nog leuke boeken weet van Nederlandse schrijvers dan...

Tijgerlelie

door: Ninurta 1 like
Als er één boek is dat ik over een jaar gerust opnieuw zou willen lezen, is dat toch wel dit boek. Tijgerlelie gaat over Carter, die een egoïstische, zelfverzekerde jongen is. Zijn hele wereldje verandert als Lily bij hem op school komt. Ze is betoverend mooi en Carter valt als een blok voor...

Recensie Tijgerlelie

door: thessa 1 like
Dat een boek geschreven door twee van die jonge meiden zo spannend en ontroerend kan zijn! Je denkt dat je het einde aan ziet komen, maar dat is uiteindelijk toch heel anders dan je verwacht. Goed geschreven! Beslist een aanrader!

Recensie Tijgerlelie

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Carter Johnson is een hele populaire jongen totdat de mooie maar wereldvreemde Lily Jones nieuw bij hem in de klas komt. Eerst is hij bang dat zij misschien populairder wordt dan hem maar hij is toch ook wel nieuwsgierig naar haar. In eerste instantie vraag hij Lily mee naar het schoolbal om zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic