Traumasporen

5

Traumatische gebeurtenissen laten onvermijdelijke sporen achter in de gedachten, gevoelens en zelfs de fysieke gesteldheid van degenen die ze ondergaan. Hoe komt het dat mensen voortdurend de ervaringen blijven herbeleven die zij het liefst zouden willen vergeten? En welke methoden kunnen helpen om weer betekenis en vreugde in hun leven te brengen?

In dit boek geeft zeer gerenommeerd traumadeskundige dr. Bessel van der Kolk ons radicaal nieuwe inzichten in de effecten van traumagerelateerde stress en legt hij uit hoe die stress letterlijk de bedrading van onze hersenen verandert - met name in de gebieden die in dienst staan van het ervaren van plezier, betrokkenheid, controle en vertrouwen. Gebaseerd op het reguleren en synchroniseren van lichaam en geest door middel van yoga, mindfulness, meditatie, neurofeedback en andere methoden toont hij mogelijkheden voor herstel, die de weg kunnen bereiden naar een evenwichtig leven.

Oorspronkelijke titel: The Body Keeps the Score

Prof. dr. Bessel van der Kolk werkt al meer dan dertig jaar met getraumatiseerde mensen en is een baanbrekend onderzoeker en een van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van traumagerelateerde stress. Hij is oud-voorzitter van de International Society for Traumatic Stress Studies, professor in de psychiatrie aan de Boston University Medical School, en medisch directeur van het Trauma Center at JRI in Brookline, Massachusetts. Hij heeft gedoceerd aan universiteiten over de gehele wereld.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
13 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160315

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 39,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 39,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic