Tweede Wereldoorlog, De

0

De militaire feiten van de Tweede Wereldoorlog in een ketting van oorzaak en gevolg geplaatst.
Synthesewerk met uniek beeldmateriaal dat inzicht geeft in wat zestig jaar geleden gebeurde.

Met de inval in Polen wierp Hitler de lont in het kruitvat. De wereld raakte verwikkeld in de meest destructieve oorlog uit de geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.

Luc de Vos plaatst kleine feiten en grote gebeurtenissen in een ketting van oorzaak en gevolg. Van de start van de blitzkrieg in Polen op 1 september 1939 tot de overgave van Japan in Tokyo Bay op 2 september 1945. Het militaire gebeuren staat centraal: aanvallen te land, te lucht en te water, verdedigingsstrategieën, afleidingsmanoeuvres, sleutelpersonen- en momenten, miljoenen slachtoffers... Speciale aandacht gaat naar België: de opstelling achter het Albertkanaal, de artilleriestelling op het fort Eben Emael, de strijd om de Ardennen, de KW-linie aan de Schelde, de ultieme slag aan de Leie en, na een lange bezetting, de bevrijding.

Dit synthesewerk geeft inzicht in wat zestig jaar geleden gebeurde. Een overrompelend verhaal van de strijd tegen het totalitarisme. Unieke foto's laten de werkelijkheid van de oorlog zien. Duidelijke kaartjes tonen stap voor stap de militaire zetten.

LUC DE VOS is gewoon hoogleraar geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School te Brussel en buitengewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven. Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde hij o.a. De Eerste Wereldoorlog, eveneens een basiswerk.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
407
Laatste editie
13 december 2004
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058262837
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic