Ubuntu en Nelson Mandela

1

'Ubuntu en Nelson Mandela - Afrikaanse filosofie van verzoening' biedt de lezer een introductie in de Afrikaanse 'ubuntu'-filosofie en behandelt de invloed van deze filosofie op de verzoeningspolitiek van Nelson Mandela.

'Ubuntu'-filosofie is een Afrikaanse filosofie van het 'wij'. Spirituele levenskracht verbindt in deze filosofie de mens intens met zijn gemeenschap en de natuur. De werkelijkheid is een dynamiek van op elkaar inwerkende krachten.

Nelson Mandela raakte tijdens zijn jeugd met 'ubuntu' vertrouwd. Als leider van de bevrijdingsbeweging ANC erkende hij het grote belang van 'ubuntu' voor zijn politieke en maatschappelijke visie. Zijn streven naar verzoening van de bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika, om het discriminerende systeem van Apartheid te overwinnen, was door 'ubuntu-filosofie' geïnspireerd.

Tussen zijn vrijlating in 1990 en de eerste non-raciale verkiezingen in 1994 balanceerde Zuid-Afrika op de rand van een bloedige burgeroorlog. Met geduld en vasthoudendheid wist Mandela echter zijn verzoeningsstrategie door te zetten en een catastrofe te voorkomen. Zijn voorbeeld van verzoeningspolitiek is tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor het oplossen van nationale en internationale conflicten.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
296
Laatste editie
16 februari 2016
Uitgeverij
Damon B.V., Uitgeverij
ISBN
9789460362248

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic