Van je familie moet je het hebben

0

In Van je familie moet je het hebben beschrijft Eva Abraham de familieverhoudingen op Curaçao. Daarbij wordt recent onderzoek vergeleken met gegevens van eind jaren zestig en worden veranderingen in familierelaties in verband gebracht met ontwikkelingen in de Curaçaose samenleving. Op deze manier geeft het boek een helder beeld van hoe mensen in het dagelijks leven omgaan met elkaar, met geld en met overheidsbeleid.
Traditioneel bestaat er een grote mate van onderlinge steun tussen en binnen generaties en is het grootbrengen van kinderen een in het familienetwerk gedeelde verantwoordelijkheid. Anders dan in West-Europa veelal het geval is, beschouwen ouders kinderen niet als een reden om samen verder te gaan of bij elkaar te blijven. Het familienetwerk fungeert als vangnet maar door langdurige werkloosheid, individualisering en emigratie heeft het aan spankracht verloren.
In het boek komen citaten uit interviews voor die met alledaagse, ontroerende en soms heftige passages, laten zien hoe de vertellers ondanks alle beperkingen, grip proberen te krijgen op hun leven.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
01 maart 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789057309083
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic