Van levenslang naar levenslust

0

Nelle is al een volwassen vrouw wanneer zij plots na haar scheiding voor het verwerken staat van een gewelddadige jeugd met seksueel misbruik, geestelijk en lichamelijk geweld, waarbij ook alcoholverslaving bij een van de daders aan de orde komt. Zo'n vijfendertig jaar lang heeft haar onderbewustzijn deze gruwelijke gebeurtenissen weten te blokkeren. Pas nu worden veel dingen haar duidelijk en zal zij moeten leren omgaan met deze emoties, met nieuwe vraagtekens, verdriet, angst en woede.

Vaak loopt zij tegen dingen aan waar ze nooit de juiste antwoorden op vindt. Dit brengt problemen met zich mee in haar huwelijk, in haar werk of later tijdens het daten.

Nelle heeft twee zoons, maar heeft altijd het gevoel gehad drie kinderen te hebben. Ook hier krijgt ze tijdens haar zoektocht naar zichzelf - aan de hand van herinneringen - antwoord op maar ook naar
aanleiding van spirituele, soms met humor
opgeschreven gesprekken met haar gids,
overleden dierbaren en met Jezus.

Het bewustzijn van een zoektocht naar zichzelf; wie is zij als kind, als vrouw, als moeder, als geliefde? Op zoek naar het ontdekken van een gezonde seksualiteit. Het blijkt niet altijd makkelijk te zijn. Waarom bieden zich toch altijd getrouwde mannen aan? En waarom zijn vrouwen vaak rivalen van elkaar? Pijnlijke processen zoals het loslaten van familie en vrienden voor een beter herstel, blijken nodig te zijn om te kunnen helen en om uiteindelijk blij en gelukkig te zijn met hoe zij is. Dat ze mág zijn wie ze is;
Nelle, moeder, vrouw...
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
187
Laatste editie
11 februari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij aquaZZ
ISBN
9789491897177

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic