Van moederland naar vaderland

0

Op 1 augustus wordt de tentoonstelling 'Flinke kerels... Treedt aan! De koloniale reserve in Nijmegen 1890-1940' geopend in Nijmegen. De tentoonstelling gaat over de dappere vrijwilligers die zich in Nijmegen aanmeldden bij de Koloniale Reserve.
Tijdens de tentoonstelling wordt ook het boek 'Van moederland naar vaderland' van Chérie Bocken tentoongesteld. Er is een zuil ingericht met quotes en foto's uit het boek. Het boek zal daar ook te koop zijn.
Voor meer informatie over deze tentoonstelling verwijzen wij u naar de website van het 'Huis van de Nijmeegse Geschiedenis: www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl

'Van moederland naar vaderland' gaat over het leven van een Nederlandse militair die in 1937 naar Indië vertrekt en in september 1950 terugkeert met zijn gezin.

Beschreven wordt de periode voor zijn vertrek en er wordt uitgelegd waarom hij besluit te tekenen bij het KNIL. Over zijn verblijf in Indië en de periode als krijgsgevange heeft hij veel verteld en opgeschreven en zijn verhaal is door Cherie Bocken verwerkt in dit boek. Ook de terugkomst en het nieuwe leven in Nederland en de ervaringen van haar als kind van een Indische moeder en een Hollandse vader, komen aan bod. Tot slot maakt haar vader nog één maal de reis naar Indonesië, voor hem altijd Indië. Deze hernieuwde kennismaking voldoet echter niet aan zijn verwachtingen.

Met dit boek wil de schrijfster haar kinderen een stukje mee geven uit het leven van hun grootouders en de ervaringen uit haar jeugd als kind van een Indische moeder en een Nederlandse vader.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
24 augustus 2006
Uitgeverij
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741065

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic