Van Timor naar Jakarta

0

Van Timor naar Jakarta
Bestuursambtenaar in diplomatieke dienst
Frans van Dongen, voormalig ambassadeur in Jakarta en Bangkok, heeft zijn herinneringen aan zijn lange diplomatieke loopbaan opgeschreven. Een kleurrijke, soms zelfs tumultueuze carrière, niet in de laatste plaats dankzij zijn eigengereidheid.
Dr. Frans van Dongen was een klassieke diplomaat, behorend tot een bijna uitgestorven ras. Opgeleid tot bestuursambtenaar in Nederlands-Indië trad hij na de onafhankelijkheid van Indonesië (1949) toe tot het Nederlandse diplomatencorps. De avontuurlijke Van Dongen voelde zich zeer op zijn plaats in landen als Irak, Vietnam en Thailand. Zijn eigenzinnigheid bracht hem echter meermalen in conflict met diverse ministers. Met zijn ambassadeurschap in Jakarta was de cirkel rond. Hij ziet het als een voorrecht om met zijn achtergrond juist in Indonesië zijn carrière te hebben mogen beëindigen. Hij had als ambassadeur veel krediet in dit voor Nederlanders zo gecompliceerde land.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
222
Laatste editie
25 april 2009
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085067108
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic