Vers van het land

0

Koken met verse, liefst biologische seizoensproducten van de (boeren)markt is een groeiende trend. Vers van het land barst van de groenten, kruiden, noten en het fruit. Het beschrijft het gebruik van zo veel mogelijk lokaal geteelde, met de hand geoogste seizoensproducten. Meer dan 200 recepten, plus interessante anekdotes, informatie over voedingswaarde, adviezen over bewaren en basiskooktechnieken. Met prachtige foto's van alle producten en smakelijke culinaire fotografie. Een smakelijk boek om het nieuwe jaar gezond mee te beginnen.
Vers van het land speelt in op de hernieuwde belangstelling voor kleinschalig verbouwde, verse seizoensproducten: fruit, groente, kruiden, paddenstoelen en noten. Vers van het land bevat ruim 200 recepten, maar is veel meer dan een kookboek. Het staat vol leuke wetenswaardigheden en geeft informatie over verse producten uit alle delen van de wereld, van knapperige bladgroenten en zomerse citrusvruchten tot herfstige noten en aardse knolgewassen. Als u wilt weten welk aardappelras zich het best leent voor bereiding in de oven of voor puree, wat u kunt doen met een zak kersen of hoe u een artisjok moet eten, zoek dan niet verder. Vers van het land is een uitgebreid naslagwerk voor elke keuken, met receptideeën en verhalen over voedsel die zowel tuiniers, koks en fijnproevers zullen aanspreken.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
01 maart 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058976284

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic