Vertel de waarheid

6

Top25's 1
Praten wordt steeds moeilijker. Mijn keel blijft zeer doen, mijn lippen blijven rauw. Als ik 's morgens wakker word, zijn mijn kaken zo hard op elkaar geklemd dat ik er hoofdpijn van heb. Soms ontspant mijn mond zich in gezelschap van Heather, als we alleen zijn. Elke keer als ik tegen mijn ouders probeer te praten of tegen een leraar, stamel of verstijf ik. Wat is er met me aan de hand? Het lijkt wel of ik een spastische strottenhoofdontsteking heb of zo.
Mijn hoofd zit er gewoon niet goed opgeschroefd. Ik wil weg, overstappen, mezelf een ander melkwegstelsel inschieten. Ik wil alles bekennen, de schuld en vergissing en woede overdragen aan iemand anders. Er zit een beest in mijn buik, ik hoor hem schrapen aan de binnenkant van mijn ribben. Zelfs al verdrijf ik de herinnering, dan nog blijft hij bij me, blijft hij me bezoedelen.

Vanaf de eerste dag is Melinda Sordino een outcast op haar nieuwe school. Nadat ze tijdens een wild zomerfeestje de politie heeft gebeld, wil niemand nog met haar praten en wordt ze met de nek aangekeken. Melinda raakt in zichzelf gekeerd en hult zich in hardnekkig stilzwijgen. In haar hoofd wordt ze echter geconfronteerd met herinneringen die zich niet zo makkelijk laten verdringen. Ze moet de waarheid vertellen voordat het te laat is...
Vertel de waarheid is een donkere, bitterzoete roman over de metamorfose die Melinda ongewild moet ondergaan om te kunnen overleven.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
Hans Heesen
Laatste editie
11 oktober 2011
Uitgeverij
Moon
ISBN
9789048811601
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic