Victor

0

Dit boek betreft de geschiedenis van Victor, een legioensoldaat in de derde eeuw na Christus. Hij vermoed dat zijn vader en moeder zijn vermoord toen hij nog en jong kind was. Hij neemt dienst in het 30e legioen omdat ook zijn vader daarin soldaat is geweest. Zo hoopt hij uit te zoeken war er met zijn vader is gebeurd. Zijn heldhaftige daden leiden er toe dat hij snel opklimt en uiteindelijk Prefect wordt. Zo ontdekt hij wat er met zijn vader en moeder is gebeurd.
De schrijver heeft gebruik gemaakt van waargebeurde feiten en bestaande personen waaronder Victor die begraven ligt in Xanten, Duitsland. Daar waar feiten ontbraken heeft de schrijver zijn fantasie gebruik om er een verhaal van te maken dat dicht bij de waarschijnlijke werkelijkheid ligt.
Dit heeft geleid tot deze roman, die niet alleen recht doet aan de tijd dat Romeinen Europa beheersten, als ook aan de groei van het Christendom.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
282
Laatste editie
28 januari 2016
Uitgeverij
U2pi BV
ISBN
9789087595746

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic