Vrede in je hart

0

Eenvoudige maar wijze meditaties, één voor elke dag, van de hand van deze inspirerende leider. Hij heeft ze in de eerste plaats voor zichzelf geschreven, maar nu kunnen ook anderen er kennis van nemen en er hun voordeel mee doen.

Broeder Roger stichtte in 1940 de oecumenische Taizégemeenschap. De boodschap van deze gemeenschap is opnieuw hoop en vertrouwen vinden, en het hoopvol verwachten van God. In iedere meditatie sijpelt iets door van deze boodschap.

Frère Roger bood sinds 1940 in zijn klooster in het kleine Franse dorp Taizé in de eerste plaats een onderduikadres voor joden. Tegelijkertijd verzamelden zich rondom hem een aantal mannen dat afkomstig was van verschillende religieuze stromingen. Het was het begin van een geweldige oecumenische gemeenschap. In 2005 werd Roger vermoord tijdens een dienst door messteken van een gestoorde vrouw uit Roemenië.

In Taizé zei een kind op een dag: "Mijn vader heeft ons verlaten. Ik zie hem nooit, maar ik houd nog altijd van hem en 's avonds bid ik voor hem." Zonder het te weten, leefde dit kind vanuit het wonder van een hart dat spontaan geneigd is tot het goede.

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
18 juni 2007
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789078434085

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic