Waar is hier? De mens volgens Ubuntu

0

Ubuntu is een Afrikaanse zienswijze die de samenlevingsverbanden van mensen beschrijft. â menselijkheid jegens anderen⠝ en â het geloof in de universele band die de gehele mensheid met elkaar verbindt⠝.

Volgens het dominante westerse liberale denkbeeld is een mens compleet als atomair individu. In principe zijn anderen dan overbodig en worden zij gezien als beperkend voor het individu. Bij Ubuntu daarentegen zijn anderen essentieel om een werkelijk compleet mens te zijn. Anderen zijn dan ook geen beperking, maar een vergroting van de mogelijkheden. De natuurlijke staat van mensen is dat zij gericht zijn op erkenning van anderen om zo een volledig mens te worden.

Een belangrijk concept van Ubuntu is geweldloosheid. Het gaat hierbij om een strijd tegen het geweld in jezelf, dat niet van jezelf is, maar wel gericht is op jezelf.

Ubuntu is een model om de zoektocht naar maximaal zelfbewustzijn mogelijk te maken. Dit model bestaat uit vijf elementen die tezamen Ubuntu vormen. Zo is het nodig om controle te krijgen over de eigen wereld, geweldloos te zijn tegen jezelf, creativiteit te herwinnen en geloof te hebben om zo uiteindelijk bezield te kunnen worden en jezelf te vinden.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
141
Laatste editie
09 mei 2014
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461932921
Bestel dit boek vanaf  €15,41 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic