Wandelen door het verleden van België

0

In woord en beeld wordt een uitgekiende selectie van 50 stenen monumenten besproken die een boeiend verhaal vertellen over een periode uit onze geschiedenis. Elk verhaal wordt op een toegankelijke manier verteld, met talloze anekdotes en toffe verhalen. Dit boek is een reis door onze tijd: van de dolmen in Wéris naar de Romeinse muur van Tongeren, de romaanse Pont des Trous in Doornik, de schandpaal van Braine-le-Château, het kasteel van Beloeil, het oudste station van Europa in Ronse, het fort van Breendonk tot het Concertgebouw van Brugge. 50 speciaal uitgestippelde wandelingen verkennen de buurt van het monument. Het boek bevat zowel stadswandelingen als natuurwandelingen. Een prachtig boek om uren in te kijken en te lezen, maar ook een gids om erop uit te trekken Met CD-ROM om de kaart en routebeschrijving van elke wandeling afzonderlijk te kunnen printen
België mag prat gaan op tal van unieke monumenten en gebouwen: Tyne Cot Cemetery is de grootste Britse oorlogsbegraafplaats op het Europese vasteland en de Luikse trap op de Montagne de Bueren kent zijn gelijke niet in Europa. Zoals de schandpaal in Braine-le-Château vind je in Europa slechts drie stuks en in Scherpenheuvel staat de oudste barokkerk der Nederlanden. Alle belforten en begijnhoven in het land zijn beschermd als werelderfgoed, net zoals het huis van de art nouveau-architect Victor Horta. Een brug, een molen, een graf, een burcht, een muur ... alle door de mensenhanden gevormde, stenen monumenten in dit boek vertellen hun eigen, boeiend verhaal: over de wreedheden van oorlogen, over oude ambachten, over beroemde personen en gewone mensen, over smaken en kleuren van alle tijden ... aan de hand van talrijke anekdotes en toffe wetenswaardigheden komen deze stille getuigen van onze geschiedenis opnieuw tot leven. De 5000 jaar oude prehistorische dolmen en menhirs in Wéris en het ultramoderne Brugse Concertgebouw vormen het begin- en het eindpunt van een tijdsbalk die als een rode draad alle verhalen in dit boek aan elkaar weeft. Elk van de bekende en minder bekende stenen getuigen in dit boek is, zeker aan de buitenkant, te bezoeken. Bij alle vijftig monumenten werd ook een mooie wandeling uitgestippeld. Vaak zijn dat 'stenen' tochten in de omgeving, maar hier en daar kozen de auteurs voor een natuurwandeling. Ideaal om er een heerlijke daguitstap van te maken. De honderden foto's werden speciaal voor dit project gemaakt en maken van dit boek ook een prachtig kijkboek.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
25 september 2007
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020974485

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic