Wat je vindt mag je houden

2

Wat je vindt mag je houden
JAN VAN KOERT
Jan van Koert heeft na een dertigjarige carri?re in het bedrijfsleven in 1997, zoals de schrijver Leen Zevenbergen het uitdrukte 'zijn baard laten staan'. Dat wil zeggen, hij heeft zijn leven een wending gegeven in de richting van zijn droom door rigoureuze veranderingen aan te brengen in priv?leven en werk. Sinds 1998 houdt hij zich bezig met het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie'. Jan is een bevlogen trainer en een enthousiaste Vitaliteitcoach. Humor en speelsheid kenmerken zijn aanpak omdat, zo zegt hij. 'we het grootste leereffect in plezier en spel terugvinden'. De term 'geweldloze communicatie' heeft internationale bekendheid, Jan heeft zelf een voorkeur voor de term Verbindende Communicatie?.
Door het Center for Nonviolent Communication in de VS, opgericht door Marshall Rosenberg, is hij internationaal gecertificeerd als trainer in deze materie.
Iedere gewenste verandering is mogelijk als we met aandacht waarnemen wat zich om ons heen en in onszelf afspeelt. Waarnemen van onze reacties, onze angsten en ons denken die het zuivere waarnemen storen en vervormen.
J. Krishnamurti (1895-1986)
Dr. Marshall Rosenberg, de grondlegger van het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie' zegt: 'Er zijn slechts twee zaken belangrijk in de kwalitatieve verbinding die we zoeken met onze medemens: wat leeft er in ons en wat kan ik doen om het leven nog mooier te maken.'
Wat je vindt mag je houden gaat d??rover en is geschreven voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, in het gezin, de werksituatie en leefomgeving. Het geeft handvatten hoe dat zou kunnen; gewoon door ons bewust te worden van onze oordelen, van wat we 'vinden' en waar we elkaar ongewild mee kwetsen, afremmen, op een ander spoor zetten, afschrikken enzovoort. Vanuit heldere situatiebeschrijvingen voert Jan van Koert de lezer langs herkenbare en dagelijkse situaties waarin we juist n?et aangeven wat er in ons leeft.
Een boek dat je (samen)leven kan veranderen door een ander wijze van communiceren, die Van Koert Verbindend Communiceren noemt.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
175
Laatste editie
09 mei 2012
Uitgeverij
Vine Coaching & Training
ISBN
9789055992102 , 9789081572132

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit luisterboek voor  €16,00 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Als je over je irritatie heenstapt kun je misschien iets leren

door: Wendel de Boer 1 like
Oké, dit boek over de theorie van 'geweldloze communicatie' van Marshall Rosenberg bleek een uitdaging voor me. Zelf mag ik graag alles vanuit ratio oplossen, met een dosis (zwarte) humor. Hoe je vanuit verbinding met je eigen gevoelens en die van de ander communiceert komt op mij als extreem...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic