We hebben een nier voor je

0

Eddy van der Schouw ontmoet als 15-jarige jongen Jos Brink en Frank Sanders. Als Eddy 21 is, wordt hij geselecteerd voor Madame Arthur. Hij speelt in de eerste grote musical van Jos en Frank! Na vijf weken repeteren gaat het mis. Eddy stort in door de knallende hoofdpijn die hem zijn hele leven al kwelt. Zijn nieren werken niet, hij vergiftigt zijn lijf van binnenuit. Een traject van onderzoeken, operaties, de nierdonatie van zijn vader en het herstel begint. Nogmaals wordt Eddy geselecteerd voor een musical van Jos en Frank: Max Havelaar. En alsof de duvel ermee speelt: Na vijf weken gaat het weer mis. Opnieuw moet Eddy het medische circuit in. Op 10 februari 1989 ondergaat hij een tweede niertransplantatie.
In dit boek vertelt Eddy op doordringende, hilarische en ontroerende manier zijn verhaal. Voor, tijdens en na zijn niertransplantaties laat Eddy zien dat optimisme een kracht is, die zelfs de meest uitzichtloze situaties overleeft.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
19 december 2008
Uitgeverij
Free Musketeers
ISBN
9789048403981

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic