Weet je wel wie ik ben?

0

Ari Turunen brengt ons in Weet je wel wie ik ben? naar de oorsprong van de arrogantie. Want wat anders ligt ten grondslag aan de grootste catastrofes die de mensheid heeft voorgebracht? Van klimaatveranderingen tot financiële crises, het zijn bijna altijd de gevolgen van keuzes gemaakt vanuit de eigendunk van onze machthebbers. 

In de Sovjet-Unie werd in de jaren dertig van de vorige eeuw van de een op de andere dag besloten dat de stroomrichting van alle rivieren in Siberië moest worden omgekeerd. En wat kunnen we leren van de bekende uitspraak van John Lennon, die op het hoogtepunt van zijn succes met The Beatles de woorden sprak: ‘We zijn op dit moment populairder dan Jezus’? Of van de bescheidenheid van de Spaanse koning Filips II? Die vond de dood toen hij zittend bij zijn open haard verbrandde, doordat de hovelingen niet snel genoeg de bediende konden vinden wiens officiële taak het was om de leunstoel van de vorst te verplaatsen. 

In Weet je wel wie ik ben? wordt op humoristische wijze de geschiedenis van onze hoogmoed blootgelegd. Daarnaast staan er handige tips in voor wat u moet doen als een en ander u naar het hoofd is gestegen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
24 januari 2017
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038802060 , 9789038802077

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €11,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic