Werken met zorg

0

Oer-Hollandse foto's die een prachtig beeld schetsen van de dankbare taak van het zorgen voor anderen. Voor iedereen die werkt in of in aanraking komt met de gezondheidszorg. Aandacht voor verschillende aspecten: opleiding, verpleging, artsenij, ziekenhuizen, farmacie, jeugdwerk, GGD, EHBO enz. Vierde deel in succesvolle, nostalgische fotoboekenreeks.
Aan het begin van de twintigste eeuw maakte de gezondheidszorg in Nederland grote ontwikkelingen door. Talloze medische ontdekkingen zorgden voor een steeds betere bestrijding van veel voorkomende ziekten. De opkomst van academische ziekenhuizen, waar de patiënt hygiënisch kon worden verpleegd, was een grote stap voorwaarts. Ook in de verpleging veranderde er veel. Van onopgeleid hulpje werd de verpleegster een hoogopgeleide onmisbare werkkracht. Verpleegsters doorliepen een zware opleiding en moesten hard werken. In kraakheldere uniformen vlogen ze door de gang met kommen, po's, eten en medicijnen. De kraamzorg, de ouderenzorg, het jeugdwerk deden hun intrede. Geniet van deze sfeervolle beelden van de gezondheidszorg in het Nederland van 1900 tot 1950. De apotheker, de schooltandarts, de (huis)arts aan het werk, de kraamverzorgster op de fiets. Het zijn oerhollandse foto's die een prachtig beeld schetsen van de dankbare taak van het zorgen voor anderen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
10 oktober 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058977786
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic