Zalig zoet

0

60 bakrecepten rond feesten en heiligen

Paasbrood, pinksterbollen en pepernoten: elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taarten. Daarom vind je in Zalig Zoet naast onze kerststol, ook de Italiaanse panettone, een Poolse maanzaadcake en de Franse bûche de Noël.
Behalve heerlijke en maakbare recepten, biedt dit bakboek achtergrondinformatie over de herkomst en symboliek van de feestdagen en het gebak of brood. Wist je dat de Romeinen al op Driekoningen een boon in hun taart verstopten? Of dat gevlochten paasbrood is afgekeken van de Joodse challe?
Verder vind je tal van verrassende recepten en interessante weetjes die bij heiligen horen. Van de borsten van Sint-Agatha tot het stuurwiel van Sint-Christoffel.

Een origineel boek om uit de bakken, om in te lezen over tradities en heiligen, maar vooral een boek dat je zal laten genieten van veel zalige zoetigheden.
Vanessa van Koppen heeft zich verdiept in de culinaire geschiedenis van de feestdagen. Ze schrijft onder meer voor Lekker Tafelen, Ad Rem en Sacré cuisine en is regelmatig te gast bij radioprogramma's van de NCRV.

Met unieke heiligenkalender
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
01 oktober 2015
Uitgeverij
Forte/Averbode
ISBN
9789079956258

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic