Zaterdagmiddagrevolutie

1

Zaterdagmiddagrevolutie
Portret van de Rode Jeugd
Maarten van Riel
Tussen de studentenprotesten van 1968 en de gewelds-escalatie van de Duitse Rote Armee Fraktion in 1977 ligt een bewogen decennium, waarin ook Nederland werd opgeschrikt door het geweld van onder andere de Rode Jeugd. Hoe kon het gebeuren dat een klein groepje babyboomers naar de wapens greep? En waarom groeide de Rode Jeugd toch niet uit tot een Nederlandse raf?
Zaterdagmiddagrevolutie beschrijft de Rode Jeugd aan de hand van het kernlid Luci?n van Hoesel (1950-2000). Hij leidt de lezer door een rood decennium met incidenten als de Amsterdamse Telegraafrellen, de Meirevolte te Parijs, een Eindhovense stadsguerrilla, raf-geweld in West-Duitsland en een gevechtstraining in Zuid-Jemen. Tegelijkertijd krijgt de lezer een inkijk in het leven van een linksradicale revolutionair, wiens communistische idealen verstrekkende gevolgen hadden.
Met een voorwoord van Maarten van Rossem.
Over de auteur(s):
Maarten van Riel (1982) studeerde Geschiedenis en Internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie was hij werkzaam voor het Centre for Terrorism and Counterterrorism in Den Haag. Nu is hij freelance historicus en redactielid van De Optimist.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
246
Laatste editie
21 september 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461051134
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic